![]() |
|
|||||||
| Регистрация | Справка | Пользователи | Социальные группы | Календарь | Поиск | Сообщения за день | Все разделы прочитаны |
![]() |
|
|
Опции темы | Опции просмотра |
|
|
#1 | |
|
Местный
![]() |
Цитата:
TENQRI qardashэm, bu nazim hikmet denen iti Turkiye'de kimse sevmez, Kurtulus savasinda yasi genc olmasina ragmen Turkiye'den kacip moskova'ya siginan ve moskova'ya adim attiginda "vatanima hosgeldim " diyen bir komunisttir. Basbug Ataturk'e hakaret iceren siirlerde yazmistir. www.nazimhikmet.net adli siteden ayrintili bilgi alabilirsin.
KЦK GİRSİN KIZIL ЗIKSIN ! http://www.resimload.com/140818/6pvYkVd.jpg http://www.resimload.com/140818/S12uyzFd.jpg ---------------------------------------------------------------- CLICK HERE FOR REAL GENOCIDE Xinjiang emas! Sharki Turkistan!!! TURK MUZIKLERI: Mp3 & Klip Yufka yьreklilerle зetin yollar aşılmaz; Зьnkь bu yol kutludur, gider Tanrı Dağı'na. Halbuki yoldaşını bırakıp dцnenlerin Degişilir topu da bir sokak kaltağına. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Местный
![]() |
A qardaş orta mekteb kiyablarindakilardan başqa bir şey tapa bilmediniz? Bunrari men artiq bilirem axi!
|
|
|
#3 | |
|
Местный
|
Цитата:
|
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Местный
![]() |
Цитата:
Mənim ilk dəfə digər Türk xalqlarının ləhcələri haqqında qarşılaşdığım ilk yazılardır bunlar. Ona gorə də burda yerləşdirdim. əgər sizdə başqa ali mekteb kitablarından nümunələr varsa, onda boş durmayın, kinayə ilə danışmaqdansa bura postalayın, postlarınızı gözleyirik!
|
|
|
|
#5 | |
|
Местный
![]() |
Цитата:
|
|
|
|
#6 |
|
Местный
![]() |
Khorasan Turks
Xorasan Türklerinin xalaq şerlerinden bir örnek Öylərinin keyni arpa Atlı keçir gurpa-gurpa. Anası qızından körpə Çıxar, baxar yola Nərgiz. Öylərinin keyni özüm Nərgiz mənim qara gözüm. Mən deyən sonki sözüm Çıxar, baxar yola nərgiz
|
|
|
#7 |
|
Местный
![]() |
Horasan erleri Türk serverleri
Horasan erleri Türk serverleri Hacı Bektaş Veli ocagındanız Hakikat ilminin hak rehberi Sultan Seyyid Ali bucağundanız Balım Sultan bizim rehnümamaızdır Abdal Sultan pişüvamızdır Kaygusuz Sultan da muktedamızdır Selman ü Kamaber Ali uşşakındanız Yücedir uludur Türktür soyumuz Hacım Sulatan Şah'a çıkar yolumuz Sarı İsmail 'le Saltuk ulumuz Karaca Ahmet Veli uşagındanız Kara donlu Can'dır türbederımız Resul Yusuf Bali sehsuvarımız Emrem Sultan Kazak hemvarımız Hızır Lale Bali burçagındanız Rum erleri hepisi sertacımızdır Mürşidin didarı Mi'racımızdır Ana Bacı bizim öz bacımızdır Sultan Mürsel Bali yasagındanız İskenderle Otman baba şahımız Seyyid Haşim baba Hem penahımız Muhammed,Ali'ye varır rahımız Hilmi Dedem köktür biz sakındanız Atandır FAHİRA Şah-ı Horasan İmam Musa Kazım ceddidir sultan Muhammed,Ali'nın izinde olan Düldlül'üz Mi'rac'ın burakındanız
|
|
|
#8 | |
|
Местный
![]() |
Цитата:
|
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Местный
![]() |
Цитата:
Yaziki Xorasanskie Tyurki blije k oboix Azerbaidjanchi i Turkmenchi.
|
|
|
|
#10 | |
|
Местный
![]() |
Цитата:
QAQA DEDIKLERIN DUZDU. NAZIM HIKMET'I AZERBAYCAN'DA COK SEVIRLER. BUNUN SEBEBI SSCB DONEMINDE MOSKOFLARIN SADECE KENDI ADAMLARINI SSCB'YE SOKMALARIDIR. BILDIYIM KADARIYLA AZIZ NESIN'DE COK SEVILIR. AZERBAYCAN TURKLERI SSCB DONEMINDE TURKIYE'DEN SADECE KOMUNIST YAZARLARLA TANISH OLMUSHLAR VE ONLARI SOYDAS GORDUKLERI ICIN COK SEVMISLERDI.
KЦK GİRSİN KIZIL ЗIKSIN ! http://www.resimload.com/140818/6pvYkVd.jpg http://www.resimload.com/140818/S12uyzFd.jpg ---------------------------------------------------------------- CLICK HERE FOR REAL GENOCIDE Xinjiang emas! Sharki Turkistan!!! TURK MUZIKLERI: Mp3 & Klip Yufka yьreklilerle зetin yollar aşılmaz; Зьnkь bu yol kutludur, gider Tanrı Dağı'na. Halbuki yoldaşını bırakıp dцnenlerin Degişilir topu da bir sokak kaltağına. |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Местный
|
haklisin kandasim.
su yahudi pisliyini bizde cok severler.bir adebi forumda bu hakda cok konusduk,ama kimse dinlemek anlamak istemedi. mankurtlesdik biz. Turkce yazmis! demek Turkdur dediler...
|
|
|
#12 |
|
Местный
![]() |
Qaqouz Türkcəsində
MARY KIZ Şu bağ çotun altında Mary kız Gülgülü üzümcük Üzümmü toplayım Mary kız Sanamı bakayim Sana baka baka Mary kız Gözüm süzüldü Versene o al basmanı Mary kız Gözümü sileyim Seni bana vermezler Mary kız Deli mi olayim Deli mi olayim Mary kız Kırları kapayim Komrat'ımın alçak yollarına köprümü olayim Gelene geçene Mary kız, seni mi sorayim Bıldır turnam biricikti Bu yıl yeş ( eş ) oldu Vardır tabir: Kara kaşlı kime eş oldu
|
|
|
#13 |
|
Местный
![]() |
ÇAVAŞ Türkçesi
latin : Çi maltan - sçenoqrafi çinçen. Pĕr-pĕtĕm istori pirĕn kuça Çavaş tĕrrin əreşĕsempe, çăva çinçi avalxi çul yupasempe, çÿlti Turra păxănsa tărakan çĕp çinçi xăvatsen çul e tăm kĕletkesempe tuxatь. Pallax, ku çăn pulnă istorii xutlăxĕn e văxăçĕn ÿkerçĕkĕ map. Ku - xalăx çunĕnçe, ăsĕnçe, ĕçençe upransa tărakan istorie uçca parakan ĕç. Əreşre, çul yupara, tur kĕletkisençe Çăvaş xăyĕn istorine uprană. (Şel pulin te, tur kĕletkisem sçena çinçe yaçĕşĕn e "ilemĕşĕn" çeç tuxnăn tuyănçĕ mana, mĕnşĕn tesen Çĕkeç vĕsene sayra xutra kăna asărxatь kiril : Чи малтан – сценографи çинчен. Пĕр-пĕтĕм истори пирĕн куçа чăваш тĕррин эрешĕсемпе, çăва çинчи авалхи чул юпасемпе, çÿлти Турра пăхăнса тăракан çĕр çинчи хăватсен чул е тăм кĕлеткесемпе тухать. Паллах, ку чăн пулнă истори хутлăхĕн е вăхăчĕн ÿкерчĕкĕ мар. Ку - халăх чунĕнче, ăсĕнче, ĕçĕнче упранса тăракан историе уçса паракан ĕç. Эрешре, чул юпара, тур кĕлеткисенче чăваш хăйĕн историне упранă. (Шел пулин те, тур кĕлеткисем сцена çинче ячĕшĕн е «илемĕшĕн» çеç тухнăн туйăнчĕ мана, мĕншĕн тесен Чĕкеç вĕсене сайра хутра кăна асăрхать
|
|
|
#14 |
|
Местный
![]() |
hiş bir şey anlayamadım. Çok farklıymışlar
|
|
|
#15 | |
|
Местный
![]() |
Цитата:
QOZĞAL Qozğal, ortaq, yeter, ey qayğılı ahlar зekken, İntil, alğa bas adım, kцzleri qan yaş tцkken! Seni tutqunhk arв saqladılar, yol qoymay, Senin erkinni ahb taptadılar, sцz bt r ney. Senin ul qan!ı yaşmğa sıra bir bacjrnadılar: Cвnvвrlar kebi tar yerge qarnab saqladılar... Kцrgeli qoymadılar senge u par!aq kьnni; Qoydılar senge barı mengь qaranğı tьnni... Sende cim turdıft ulamın şu tengsiz işige, Aytmadın derdiftni şul зaqqaзa heз bir kişige. Mene erkin quyaşı senge qarab yьz aзdı; Qara ьyler yıqıhb, ul qara "dev'ler qaзdı. Qorqma heз kime, u zaman keзdi bьkьn ьstinden, Ьstin arзıldı, ul qara qorqınз tьnden... Sen ьзьndir bu zaman, berme peytni qoldan! Зıq qaranğı iзinden, ket, mene, parlaq yoldan... (Mamagьldirek, Taşkent-1993) AYAKLAN Ayaklan, dostum, yeter, ey kaygılı ahlar зeken, Davran, ileri yьrь, gцzlen kanlı yaşlar dцken! Seni esarete mahkыm ettiler, yol vermiyor, Senin hьrriyetini зiğnediler, konuşturmuyor. Senin kanlı yaşına asla dцnьp bakmadılar: Canavarlar gibi dar yere kapatıp hapsettiler... Gцrmeni istemediler senin o parlak gьneşi; Verdiler sana sadece ebedо karanlık geceyi... Sen de razı oldun onların bu haksız işine, Demedin derdini bugьne dek hiзbir kişiye. İşte hьrriyetin gьneşi sana bakıp yьz aзtı; Kara evler yıkılıp o kara "dev "ler kaзtı. Korkma kimseden, o zaman geзti bugьn ьstьnden, Ьstьn aзıldı senin, o kara korkunз karanlıktan... Senin iзindir bu zaman, kaзırma fırsatı elden! Зık karanlığın iзinden, git, şu parlak yoldan...
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Местный
![]() |
13üncü yüzyıl Yunus Emre
Orijinal Metnden Transliterasyon Gel gör bæni æshq n'eylædi. Bæn yürüræm yanæ yanæ Æshq boyadı bæni bæni qanæ Næ aqilæm næ divanæ Gel gör bæni æshq n'eylædi. Dærdæ giriftar eylædi Gah esærin yellær gibi Gah tozarın yollar gibi Gah cosharın sellær gibi Gel gör beni æshq n'eylædi. Dærdæ giriftar eylædi Bæn Yunusi bicharæyin Dost elinden avaræyin Bashdan ashagha yaræyin Gel gör beni æshq n'eylædi. Dærdæ giriftar eylædi Günümüzdeki Anadolu Türkçesi ile: Gel Gör Beni Aşk Neyledi Ben yürürüm yana yana Aşk boyadı beni beni kana Ne akılım ne divane Gel gör beni aşk neyledi Derde giriftar eyledi Gah eserim yeller gibi Gah tozarım yollar gibi Gah coşarım seller gibi Gel gör beni aşk neyledi Derde giriftar eyledi Ben Yunus-i bi-çareyim Dost elinden avareyim Baştan aşağıya yareyim Gel gör beni aşk neyledi Derde giriftar eyledi 13üncü yüz yılda yazılan metin bugün gayet achık , anşalılıyor. Последний раз редактировалось Tanrıverdi; 17.11.2006 в 02:51. |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Местный
![]() |
Цитата:
|
|
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Местный
![]() |
Цитата:
[æ] - Azerbaycan Türkçəsində olan [ə] səsidir. Demək, öncəki Türkiyə Türkçəsi Azərbaycan Türkçəsinə indikindən çox yaxın olub.
|
|
|
|
#19 | ||
|
Местный
![]() |
Цитата:
Gah ya da kah diyebilirsiniz. Tıpkı Selvi ya da Servi Melhem ya da Merhem diyebileceğiniz gibi. Ben eskiye yakın olan Gahı tercih ettim. Ama evedt Kah ile de çevirebirlirdim. Цитата:
Последний раз редактировалось Tanrıverdi; 17.11.2006 в 20:38. |
||
|
|
|
|
|
#20 |
|
Местный
![]() |
Yunus Emre represents Central Anatolian Dialects at that time , which are even today similarity to Azerbaijani dialects , Konstaniyye-Istanbul was not conquered then , but Eastern European Oghuz Dialects formed before Istanbul conquered.
Edirne-Adrianopolis is in the balkans and was the capital of Ottoman Empire , before Istanbul. |
|
|
|
![]() |
| Здесь присутствуют: 1 (пользователей: 0 , гостей: 1) | |
| Опции темы | |
| Опции просмотра | |
|
|